top of page

Nu!

De Dorussen & Doortjes zijn de stoere leden van onze groep. Deze jongens en meisjes zijn tussen de 11 en 18 jaar oud en houden zich tijdens de opkomst op zaterdag van 13:30 uur (14:00 uur winter) tot 17:00 uur bezig met allerlei leuke activiteiten op en rond het water.

 

Hoe ziet onze zaterdag eruit?

In het zomerseizoen verzamelen we om 13:30 uur op ons clubhuis in de Koralensteeg om dan met zijn allen naar onze prachtige haven aan de Mooie Nel te fietsen. Daar aangekomen beginnen we met het klaarmaken van onze boten, wanneer dat achter de rug is staat een leuke middag op en rond het water op ons te wachten.

Buiten het feit dat we lekker vrij kunnen zeilen, besteden we al spelenderwijs aandacht aan de technieken van het zeilen en alles wat daar bij komt kijken. Na een leuke middag zeilen, fietsen we met zijn allen weer terug naar ons clubhuis om daar de middag af te sluiten.

 

In het winterseizoen moeten ieders handen uit de mouwen gestoken worden. Na elk zomerseizoen gaan de boten onze loods in om ze daar weer helemaal klaar te maken voor een nieuw zeilseizoen. Daarnaast wordt al het houtwerk ook weer voorzien van een nieuwe kleur en laklaag. Natuurlijk gelden er op het water ook regels en technieken, deze worden tussen het klussen door aan de Dorussen & Doortjes uitgelegd.

Niet te vergeten, er is ook tijd voor spelletjes op en rond ons clubhuis.

We gaan weekendjes weg, doen mee aan zwem-, roei- en zeilwedstrijden, bezoeken weleens een museum en gaan één keer per jaar op zomerkamp aan de Vinkeveense plassen.

De vloot

De Dorus & Doortje Rijkers hebben verschillende schepen tot hun beschikking. Onze huidige vloot bestaat uit 6 lelievletten, 1 reddingsroeisloep, 1 dekschuit, 1 sleper en andere drijfmiddelen zoals kano's en surfplanken.

Our Mission

Doorstoters

Al jaren roeien de ‘Doorstoters’ enthousiast sloeproeiwedstrijden door heel Nederland. Met als hoogtepunt de 32 kilometer lange HT race van Harlingen naar Terschelling.

 

In de winter gaat de sloep doorgaans drie maanden uit het water voor onderhoud, zodat de sloep in goede conditie blijft.

bottom of page